Magisk opera og ballett for barn

Over 80 barn og ungdommer lager scenemagi når Operaens barnekor og dansesolister fra Balletthøgskolen (KHiO) setter opp familieforestillingen Stormen – forteljinga om Miranda og Ferdinand fra 22. oktober. 

Stormen er barneopera på sitt beste! Det sier leder for Barnekoret, Edle Stray-Pedersen.

Fortellingen handler om overgangen fra barn til voksen: om når man føler seg for stor til å leke med bamsene på rommet, og om den dagen man forelsker seg på ordentlig – for første gang. «Sterkt og levende møte mellom kunstformer», skrev Aftenpostens anmelder etter urpremieren i 2014.

Den prisbelønte forfatteren Rune Belsvik, som blant annet står bak bøkene om Dustefjerten, har skrevet teksten. Belsvik har laget en historie som zoomer inn på de to barna i Shakespeares drama Stormen: Miranda er Prosperos datter, Ferdinand er Alonsos sønn. Komponist Nils Henrik Asheim har tatt utgangspunkt i musikken i Arne Nordheims ballett Stormen og bruker blant annet deler av Nordheims elektroniske lydmateriale. Koreograf er Kristian Støvind, som selv har danset i Nordheims og Glen Tetleys Stormen flere ganger. Scenografien har også flere referanser til den ikoniske balletten. Dirigent er David Maiwald, og regissør er Gunnar Bergstrøm. Medvirkende er også musikere fra Operaorkestret.

Publisert 16.10.2017 13:13:46