Mahler og filmmusikk med Operaorkestret

Førstkommende søndag byr Operaorkestret på Nino Rotas musikk til filmen La Strada og Gustav Mahlers fjerde symfoni.

Søndag 10. april er Operaorkestret hovedaktør på Hovedscenen og får leke seg med klangfargene i Nino Rotas musikk til filmen La Strada og Gustav Mahlers 4. symfoni – med Marita Sølberg som solist. Dirigent er Antonio Fogliani.

– Det er en ære å få gjøre dette programmet med det orkestret jeg er mest glad i. Jeg gleder med til å vise det norske publikummet Rotas musikk, og ikke minst Mahlers fjerde symfoni, som er så full av sorg og kjærlighet, sier Fogliani.

Nino Rota og Federico Fellini utgjorde en av de mest berømte komponist/regissør-duoene i filmhistorien. La Strada, som kom i 1954, var blant de første Fellini-filmene som nøt internasjonal anerkjennelse, og ble også kronet med en Oscar. Den sirkusaktige musikken, full av lekenhet og melankoli, har en egen verdi utover bare å være et funksjonelt bakgrunnsbilde for filmhandlingen.

I konsertens andre del får vi et musikalsk møte med himmelen, gjennom Mahlers fjerde symfoni. Fra den innledende bjelleklangen til den himmelske sangen i finalen er symfonien et lyst og optimistisk verk. Solist er Nasjonaloperaens sopran, Marita Sølberg, som i disse dager høster strålende kritikker for sin første solo-utgivelse, Opera Arias.

Italienske Fogliani dirigerte Operaorkestret i Bellinis I Capuleti e i Montecchi i 2012, og har også dirigert Carmen, La bohème og Don Giovanni her de siste årene. Han har dirigert ved scener som La Scala i Milano, Bolshoi i Moskva, Houston Grand Opera i USA og Opéra de Lille i Frankrike, for å nevne noen.