Mesterpianisten Grigory Sokolov

17. oktober holder myten, legenden og vår tids kanskje største pianokunstner solokonsert på Hovedscenen. 

Få musikere har som Grigory Sokolov rukket å bli en legende i sin egen levetid. Gjetordene går verden over, og mange mener at etter storheter som Horowitz, Gould og Richter, er Sokolov en av vår tids største pianokunstnere. Med sin unike personlighet, briljante teknikk og rike palett av klangfarger og dybde, har pianisten en egen evne til å trollbinde publikum.

«Virkelig eksepsjonelt», skrev The Telegraphs anmelder våren 2015, etter Sokolovs første CD-utgivelse på 20 år – en etterlengtet innspilling for mange – av hans Salzburg-konsert i 2008. Når pianisten inntar Hovedscenen førstkommende lørdag, er det med noen av klaverlitteraturens mest kjente og romantiske verker: Franz Schuberts Sonate i a-moll, opus 143 D787 og Six Moments Musicaux, foruten Frederic Chopins to Nocturner, opus 32 og Sonate nr.2 i b-moll.

Grigory Sokolov gikk som 16- åring til topps i den prestisjetunge Tsjajkovskij-konkurransen i Moskva. Etter omfattende konsertvirksomhet, både som konsertpianist og solist med de største orkestrene, har han utelukkende konsentrert seg om å gjøre solokonserter. Disse om lag 60 årlige konsertene går for fulle hus hvor enn han spiller.