Michael Barenboim med Operaorkestret

Han har vært solist med orkestre som Wiener Philharmoniker og Mahler Kammerorkester, og blir regnet for en av sin generasjons mest talentfulle fiolinister. Fredag 16. mars spiller Michael Bareinboim Sibelius' fiolinkonsert med Operaorkestret under dirigent, Domingo Hindoyan.

Michael Barenboim er født i 1985, og har allerede samarbeidet med dirigenter som Pierre Boulez og Lorin Maazel. Nå er han for første gang solist med Operaorkestret, i Sibelius' fiolinkonsert fra 1904. Verket kjennetegnes av den mørke og egenartede klangen som også går igjen i Sibelius' symfonier.

Operaorkestret byr også på Sergej Rakhmaninovs Symfoni nr. 2. Symfonien ble en umiddelbar suksess da komponisten selv dirigerte urfremførelsen i 1908. Mottagelsen av hans første symfoni 11 år tidligere knuste nærmest komponisten. «Den mest pinefulle timen i mitt liv», skal han selv ha sagt om hendelsen, som resulterte i tre år med kronisk depresjon, psykoterapi og hypnose – før han endelig var i stand til å ta fatt på et nytt stort verk, Pianokonsert nr. 2. Likevel tok det enda noen år før ordet «symfoni» ikke lenger fikk ham til å skjelve, og Symfoni nr. 2 så dagens lys.

Dirigent er venezuelanske Domingo Hindoyan. Hindoyan er født i 1980 og har dirigert orkestre som London Philharmonic Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, Mozarteumorchester Salzburg og Philharmonia Orchestra – for å nevne noen.

Publisert 13.03.2018 16:40:42