Mohammad Ali på Scene 2

Gjennom en sprudlende collage av teater, fortelling, musikk og dans presenterer Nordic Black Theatre historien om den legendariske amerikanske bokseren. Great as I am har premiere onsdag 3. februar. 

Når Operaen for femte gang får besøk av Nordic Black Theatre, er det med en forestilling om sportslegenden, rettighetsforkjemperen og popikonet, som flere ganger ble verdensmester i tungvektsboksing. Great as I am tar utgangspunkt i Muhammad Alis liv og posisjonen han fikk som talerør for mange stemmeløse i USA og verden over.

På scenen står blant andre Maria Karlsen, som nylig imponerte i NRKs Stjernekamp, Kevin Mgubua, som er koreograf og danser for Nico & Vinz og plateaktuell med Gotta Feel It, Biniam A. Gezai, som nylig spilte i Peer Gynt på Nationaltheatret, og Jason Nemor Harden, soulstjerne fra Texas. Nick Hatch, trommeslager og produsent for Admiral P, Samsaya og Awesomnia, er ansvarlig for musikken og lyddesignet.
Mohammad Alis internasjonale gjennombrudd kom sommeren 1960, da han vant lett tungvekt under sommer-OL i Roma. I 1964 ble han verdensmester i tungvekt, etter at han beseiret Sonny Liston i en mye omtalt kamp. I 1965 konverterte bokseren til islam, og skiftet navn fra Cassius Marcellus Clay til det vi kjenner ham som i dag, Muhammad Ali.

Manus: Federico Alejandro Rioboo & Cliff A. Moustache
Regi: Cliff A. Moustache
Medvirkende: Jason Nemor Harden, Maria Ema Karlsen, Amalie Eggen, Tanni Samantha Gurah, Daniel Sarr, Biniam A. Gezai, Kevin Mbugua og Samia Ahmed.

Premiere på Scene 2 onsdag 3. februar kl. 19.30.


'Behind the Scenes' teaser 

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Dominic Wilson
dominic@nordicblacktheatre.no
+47 918 39 239
www.nordicblacktheatre.no


For anmelderbilletter:
Hedda Høgåsen-Hallesby
hhh@operaen.no