Møt nye sider ved sangsolistene

Operaens siste solisttilskudd får hver sin lørdag til intim briljans. 24. januar går startskuddet for den nystartede konsertserien Sangsolistenes lørdagskonserter.

I denne konsertserien  møter vi Operaens solistpraktikanter og nye sangere i et annet format enn vi vanligvis gjør. Sangerne byr på hvert sitt intime og uformelle konsertmøte utenfor operaescenen, med sine selvvalgte, musikalske favoritter på programmet.

Mezzosopranen Melis Jaatinen starter serien med musikk fra hjemlandet Finland, der utvalgte sanger av Jean Sibelius og Leevi Madetoja står på repertoiret. Jaatinen gikk i august 2013 til finalen i verdens mest prestisjefylte Lied/Romanse- konkurranse i Wigmore Hall i London. Da som nå har hun fått med seg en av de mest etterspurte Liedpianister fra den yngre generasjon i Finland, Juho Alakärppä. Stjernespekket blir det også utover våren, når stafett- pinnen går videre til Alexander Nohr, Kari Ulfsnes Kleiven, Maija Skille, Natalia Tanasii, Tone Kummervold og Caroline Christensen.

Førstkommende helg inviterer også Oslo Kammerakademi til konsert i Operaen. Ensemblet består av noen av Norges fremste soloblåsere, og spiller i hovedsak kammermusikk med samme besetning som den gang musikken ble skrevet. 25. januar urfremfører de Ketil Hvoslefs Retour a la Nature, et bestillingsverk skrevet til nettopp denne anledningen. I tillegg  står  Mozarts serenade i Ess- Dur og Dvoraks serenade i d-moll på programmet.

Sangsolistenes Lørdagskonserter: Balkong, 24. januar kl.14:00Oslo Kammerakademi: Scene 2, 25. januar kl.18:00

Publisert 20.01.2015 17:09:04