Musikksjef Karl-Heinz Steffens inntar dirigentpodiet

22. oktober dirigerer Karl-Heinz Steffens Operaorkestret i sin første konsert som musikksjef ved DNO&B. På programmet står Sibelius' 2. symfoni og Griegs Norske danser og utvalgte sanger. 

«Det er en lang prosess å bli godt kjent med et nytt orkester, men noen ganger stemmer det med en gang. Da jeg var her i fjor og dirigerte Mahlers 7., hadde jeg en god følelse fra første øyeblikk», sier Karl-Heinz Steffens. Førstkommende lørdag inntar han igjen podiet sammen med Operaorkestret – for første gang som musikksjef.

Karl-Heinz Steffens er født i Trier i Tyskland og hadde en spesiell vei til dirigentkarrieren. Etter å ha vært engasjert som soloklarinettist ved flere tyske orkestre – inkludert Berlinfilharmonien – ble han i 2007 utnevnt til musikksjef og kunstnerisk leder ved Staatskapelle Halle. Som orkesterdirigent har han gjestet alle de store orkestrene i Tyskland, samt Orchestre Philharmonique de Monte Carlo, NHK Symphony Orchestra i Tokyo, Philharmonia Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra, samt de filharmoniske orkestrene i Helsinki og Nederland.
Steffens debuterte som operadirigent ved Staatsoper unter den Linden med Beethovens Fidelio i 2008, etter en invitasjon fra Daniel Barenboim som førte til Tosca, La traviata og Den solgte brud samme sted. Han har også besøkt La Scala i Milano og Bolsjoj i Moskva som musikalsk leder for Mozarts Don Giovanni. Siden 2009 har han vært sjefsdirigent for Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz i Ludwigshafen.

Når Steffens inntar podiet sammen med Operaorkestret førstkommende lørdag, er det med Sibelius' 2. symfoni og Griegs Norske danser opus 35 og utvalgte sanger på programmet. Griegs sanger blir sunget av Nasjonaloperaens solister Espen Langvik og Vigdis Unsgård.