Nasjonalballetten på Asia-turné

To internasjonale festivaler er målet når Nasjonalballetten pakker koffertene og setter kursen for Shanghai og St. Petersburg i november.

Både i Kina og Russland danser Nasjonalballetten signaturverk skapt med og for kompaniets egne dansere.

7. og 8. november fremfører Nasjonalballetten Ghosts – Ibsens Gengangere på Shanghai International Arts Festival. Det er første gang Nasjonalballetten opptrer i Kina. Den psykologiske dansethrilleren er skapt og regissert av Marit Moum Aune, med koreografi av Cina Espejord og medskapende dansere. Nasjonalballetten har hatt suksess med forestillingen i Operaen, og tidligere tatt den på turné til Berlin og Wien. Med til Shanghai er også komponist og jazztrompetist Nils Petter Molvær, som spiller på scenen sammen med danserne.

22. november går Nasjonalballetten på scenen i St. Petersburg for å danse balletten Epic Short av koreograf Melissa Hough. Verket, som er en leken vri på fortellingen om Tornerose, er spesielt invitert til dansefestivalen Diaghilev P.S., som i år feirer 200-årsjubileet for fødselen til den russiske ballettlegenden Marius Petipa.

 Både Melissa Hough og Cina Espejord er til daglig dansere i Nasjonalballetten.

– Det er en stor anerkjennelse at Nasjonalballetten blir invitert til å danse så langt utenfor Norges grenser. Jeg er spesielt glad for at det er våre egne verk som er så ettertraktet. Både Ghosts og Epic Short er skapt i Operaen i Bjørvika, av tre markante og ulike stemmer: Marit Moum Aune, Cina Espejord og Melissa Hough, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Ballettsjef Lorentzen, regissør Moum Aune og koreografer Cina Espejord og Melissa Hough er med danserne på turneen, og er tilgjengelig for intervju.

Publisert 06.11.2018 12:40:43