Nasjonalballetten til Paris Fashion Week

Når Henrik Vibskov viser sin nye herrekolleksjon i Paris kommende fredag, er Nasjonalballetten og Alexander Ekman med – dansende i vann.

Den danske klesdesigneren Henrik Vibskov er eneste skandinav med fast visning under Paris Fashion Week. Han er også kostymedesigneren bak A Swan Lake, Nasjonalballetten store suksess denne våren, som nå er på god vei til å bli film. Og helt på tampen av sesongen tar Vibskov med seg Nasjonalballettens dansere og koreograf Alexander Ekman til Paris. 

- Vi er utrolig glade for å fortsette samarbeidet med Henrik Vibskov etter suksessen med A Swan Lake, nå på hans arena, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen. – Med den store oppmerksomheten som blir Moteuka i Paris til del, er det en veldig spennende for Nasjonalballetten å innta nettopp en slik scene.

Iført Vibskovs A Swan Lake-kostymer – og i vann – vil ti av kompaniets dansere og Alexander Ekman danse foran 600–1000 moteukejournalister på Place Baudoyer. 
Besøket kan ses som en oppladning til Nasjonalballettens Paris-turné denne høsten, der kompaniet 22.–24. september danser Mesteraften med Jiří Kylián i Théâtre des Champs Elysées.

Henrik Vibskov har produsert mer enn 25 kolleksjoner for menn siden han i 2001 gitt ut fra Central Saint Martins College of Arts and Design i London, senere også for kvinner, og vunnet en rekke priser. Han er professor ved den danske designskolen DSKD, og har undervist og sittet i juryer ved en rekke tungtveiende institusjoner og skoler. Han har utgitt fire bøker. Ved siden av designvirket er han også trommeslager, og har blant annet turnert med den danske elektronikaartisten Trentemøller.

Mer om Nasjonalballetten på turné