Nasjonalballetten UNG lansert!

15. juni blir en milepæl i norsk dansehistorie: da ble Nasjonalballetten UNG lansert. Denne flerårige satsingen på unge dansere er gjort mulig av Talent Norge AS, Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse og Statkraft.

Nasjonalballetten går nye veier for å utvikle morgendagens dansere. Rotfestet i en sterk ballettradisjon, satser de nå tungt på fremtiden. Nasjonalballetten UNG vil bestå av ti norske og utenlandske talenter mellom 17 og 23 år. I tillegg til egne forestillinger og turnévirksomhet, vil kompaniet medvirke i Nasjonalballettens produksjoner. Målsetningen er å samle noen av de beste unge danserne i Norge og i verden under Operaens tak.

- Vi mener det er strategisk viktig å øke rekrutteringen og bedre opplæringen av yngre dansere, slik at nye medlemmer i kompaniet ikke bare vil kunne ivareta, men også utvikle Nasjonalballettens særskilte stil og repertoar, sier en stolt ballettsjef Ingrid Lorentzen.
 
Nasjonalballetten UNG vil utvikle dansere med sterk kunstnerisk integritet og en gjennomarbeidet teknikk. De vil få spesialisering i det som i dag er Nasjonalballettens signatur: den klassiske arven, Kylián-repertoaret og egne koreografier skapt for dem.

Nasjonalballetten UNG vil forsterke samarbeidet med Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og være viktig i unge danseres overgang fra utdanning til en profesjonell karriere. Kompaniet vil bidra til et større miljø for de norske ballettalentene og på den måten gi et større utbytte av å ta ballettutdanning i Norge. Ungdomskompaniet vil også samarbeide med Olympiatoppen og bidra til programmet Learn and share for tverrfaglig utvikling av prestasjoner og prestasjonskultur i forbindelse med ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. I tillegg vil Nasjonalballetten UNG kunne fungere som inspirator for det pågående arbeidet ved de regionale dansesentrene rundt om i landet.

Nasjonalballetten UNG er muliggjort av Talent Norge AS, kombinert med sjenerøse bidrag fra stiftelser og Statkraft. Talent Norge bidrar med til sammen 4,5 millioner kroner over tre år. Sparebankstiftelsen DNB gir totalt 3 millioner kroner over 2 år og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse gir totalt 1,5 millioner kroner til ungdomskompaniet over tre år. Statkraft gir 900 000 kroner til en egen turne med ungdomskompaniet i utvalgte større byer høsten 2016.


For mer informasjon, vennligst kontakt: Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no