Norsk stjernesopran gir solokonsert

Etter store suksesser på internasjonale operascener er Mari Eriksmoen endelig tilbake i Bjørvika. Søndag 30. oktober synger hun både kjente lieder og glemte sanger fra det norske repertoaret med pianisten Jie Zhang på Operaens Scene 2. 

Mari Eriksmoens nye CD Lieder & Songs på Alpha Classics ble møtt med gode omtaler, blant annet i The Guardian tidligere i år. Det er sanger fra denne utgivelsen hun førstkommende søndag serverer Oslo-publikummet. På programmet står Edvard Grieg, Richard Strauss, Franz Schubert, Hugo Wolf og Agathe Backer Grøndahl. Særlig Backer Grøndahls sanger har sopranen et spesielt forhold til:

– CD-en min er spilt inn i Frankrike og det har vært viktig for meg å løfte frem det norske repertoaret for et internasjonalt publikum – også det mindre kjente. Mange har hørt Grieg, men få kjenner Agathe Backer Grøndahl. Jeg ønsker å være en ambassadør for hennes sanger, som er utrolig vakre og melodiøse, forteller Eriksmoen.

Siden hun avsluttet sine studier ved Operaakademiet i København i 2010, har Mari Eriksmoen hatt en kometkarriere. Hennes internasjonale gjennombrudd kom da hun på kort varsel overtok rollen som Zerbinetta i Strauss’ Ariadne auf Naxos i Wien for Diana Damrau. Hun etablerte seg da raskt i operaverdens elitedivisjon med viktige engasjementer blant annet ved Teatro alla Scala i Milano, Operaen i Zürich, Festspillene i Glyndebourne og Aix-en-Provence og Theater an der Wien. I 2005 vant hun kammermusikkprisen i International Lied Competition for Youth i Tyskland, i 2009 mottok hun De unges Lindemannpris, og ble i 2011 tildelt Statoils talentstipend.

Ved siden av å gi ut CD, har hun i 2016 gjort sin debut ved Komische Oper Berlin som La fée i Cendrillon av Massenet. Senere i høst synger hun Zerlina i Don Giovanni ved Theater an der Wien og debuterer ved Bayersche Staatsoper i München som Blondchen i Bortførelsen fra Seraillet.

Eriksmoen gjorde sin første rolle ved Den Norske Opera & Ballett som 23-åring, da som Adele i Flaggermusen, og har siden imponert som Olympia i Hoffmanns eventyr i 2014 og Pamina i Tryllefløyten i 2015.

Pianisten Jie Zhang blir regnet som en av de mest lovende solopianister i Norge i dag. Hun er født i Shandong-provinsen i Kina, og har vunnet en rekke prestisjetunge priser for spillet sitt. I 2011 fullførte hun sine studier som solopianist ved Norges musikkhøgskole med Håvard Gimse lærer. Hun har også vært solist med alle de største symfoniorkestrene i Norge.

Recital på Scene 2, søndag 30. oktober kl. 18.30: http://operaen.no/Forestillinger/resital-mari-eriksmoenjie-zhang/  

For mer informasjon, anmelderbilletter og intervjuer:
Hedda Høgåsen-Hallesby: hhh@operaen.no