Ny administrerende direktør i Operaen

Et enstemmig styre har ansatt Nils Are Karstad Lysø som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett.

– Vi har lett etter en samlende og drivende leder – og det har vi fått. Nils Are Karstad Lysø har en unik erfaring, og har vist mot og evne til å tenke stort og internasjonalt, samtidig som han er godt rotfestet her hjemme, sier styreleder Ellen Horn. – Vi mener han er rett person til å videreutvikle Den Norske Opera & Ballett.

Nils Are Karstad Lysø begynner som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett 1. august 2014, og kommer da fra jobben som administrerende direktør i Moods of Norway. Han er utdannet siviløkonom og har tidligere arbeidet i blant annet McKinsey & Company og Aker ASA. 

– Jeg gleder meg virkelig til å jobbe i Operaen, på lag med de fremste kunstnerne og fagfolkene innen sine felt, sier Nils Are Karstad Lysø.– Jeg har vært så heldig å få jobbe i sterke fagmiljøer også i mine tidligere jobber, og vet hvor inspirerende det er.

Lysø tar over stillingen etter Tom Remlov, som slutter etter endt åremål. 

Nils Are Karstad Lysø er 45 år, utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og har de siste 22 årene jobbet i inn- og utland med organisasjoner i ulike sektorer. Fra 1992 til 2005 var han partner i ledelsesrådgivningsselskapet McKinsey & Company, og jobbet med store private og statlige virksomheter, blant annet i Skandinavia, Sveits og Italia.
Karstad Lysø arbeidet i perioden 2005—2009 i Aker ASA, der han var en del av konsernledelsen med ansvar for utvikling og oppfølging av en del av Akers virksomheter, blant annet innen oljebransjen.
Siden 2009 har Karstad Lysø vært administrerende direktør i Moods of Norway AS, som designer, produserer og selger moteklær og tilbehør. Det er en norskbasert merkevare fra Lysøs hjembygd Stryn. Selskapet har med sine egeneide butikker i Norge og USA i overkant av 400 ansatte, og omsatte i 2012 for over 300 millioner kroner.
På fritiden er Karstad Lysø en ivrig musikant. I 1991 etablerte han storbandet Big Boss Band, der han fortsatt spiller aktivt. Han er også saksofonist og styremedlem i Kampen Janitsjarorkester.