Ny administrerende direktør i Operaen

Styret i Den Norske Opera & Ballett har i dag ansatt Geir Bergkastet som administrerende direktør fra 1. august 2017.

– Vi har lett etter en samlende leder som skal legge til rette for at vi skal kunne fortsette med å skape opera- og ballettkunst på et høyt internasjonalt nivå, sier styreleder Anne Carine Tanum.

Det ble tidligere i høst kjent at nåværende direktør Nils Are Karstad Lysø slutter sommeren 2017. Styret har nå funnet hans etterfølger.

– Geir Bergkastet har bred erfaring fra både scenekunstvirksomhet og andre komplekse organisasjoner med sterke prestasjonsmiljøer. Han evner å balansere operativt lederskap og langsiktig strategisk utvikling, fortsetter Tanum. Etter en grundig prosess er vi i styret glade for at han har takket ja til stillingen.

Bergkastet kommer fra stillingen som direktør ved Høgskolen i Lillehammer. Han har tidligere vært administrerende direktør i Oslo Kino AS, og direktør ved Nationaltheatret og Rogaland Teater. Hans karriere startet ved Statens Teaterhøgskole. Bergkastet har vært styreleder for Sentralen, Dansens Hus og Teater Manu, og har for tiden styreverv i NRK og Sparebankstiftelsen DNB.

– Den Norske Opera & Ballett er blant landets mest interessante virksomheter. Operaen huser kollektive kunstarter, og jeg har søkt jobben fordi jeg liker å forene krefter. I tillegg har jeg ønsket meg tilbake til kulturfeltet. Sammen med de kunstneriske lederne og alle de andre medarbeiderne ser jeg frem til å bygge videre på suksessen i det nye operahuset, sier Geir Bergkastet.

Vi inviterer til pressetreff med mulighet for enkeltintervjuer med styreleder Anne Carine Tanum og nyutnevnt administrerende direktør Geir Bergkastet tirsdag 20/12 kl. 13 i Operaen / 1. balkong. For avtale kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver Camilla Yndestad: cy@operaen.no / 95751006
Markeds- og kommunikasjonsdirektør Kenneth Fredstie: kf@operaen.no / 91716680