Ny kammerserie i Operaen

Torsdag 1. oktober er det duket for premiere på den nystartede Kammerserien i Operaen. Cellisten Tanja Tetzlaff og pianisten Gunilla Süssmann, står for åpningen. 

I løpet av fire konserter denne sesongen, spiller fremragende norske og utenlandske musikere perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen. Blant navnene finner vi blant andre Guro Kleven Hagen, Håvard Gimse og Eldbjørg Hemsing, foruten åpningsduoen Tanja Tetzlaff og Gunilla Süssmann.

Tetzlaff og Süssmann er begge etterspurte solister i europeisk toppklasse, med oppdrag som solister med orkestre verden rundt. Deres store hjerte for kammermusikk har resultert i et nært samarbeid, personlig og musikalsk, i mer enn 10 år. Utøverne har mottatt strålende kritikker for sine konserter i Tyskland, og blir særlig berømmet for sitt gnistrende samspill og magiske scenenærvær. Under konserten 1. oktober byr de på noe av det mest kjente og kjære fra kammermusikkrepertoaret: Claude Debussys cellosonate, Johannes Brahms' sonate for cello og klaver i e-moll og Chopins mesterlige cellosonate i g-moll.

I forbindelse med deres norgesturné er det også verdenspremiere på musikkfilmen The Golden Shoes of Rachmaninoff, der Tetzlaff og Süssmann spiller Sonate for cello og piano av Sergej Rachmaninoff. Filmen vises rett i forkant av konserten, kl. 18.15 på Scene 2, og er gratis. Det vil bli en pause etter filmen, før konserten begynner kl. 19.30.