Ny musikk i Beethovens ånd

Forestillingen Membran – Beethovens testamente med urpremiere 6. juni byr på nyskrevet musikk i Beethovens ånd. På scenen står både døve og hørende utøvere.

Koreograf Sølvi Edvardsen har sammen med komponist Synne Skouen, sceneutøvere og musikere laget en musikalsk helaften med utgangspunkt i brevene Beethoven skrev til sine brødre om sitt gradvise tap av hørselen.

I Membran – Beethovens testamente flettes hans liv og skjebne sammen med aktørenes egne historier. I samarbeid mellom hørende og ikke-hørende musikere og scenekunstnere utforskes landskapet mellom lyd og stillhet. Hva er lyden i det stille rom? Hva er musikk for den som ikke hører?

- Det som har drevet meg til å lage denne forestillingen er menneskets evige behov for å ytre seg og begrensning som en ny mulighet for ytring, sier Sølvi Edvardsen, koreograf og kunstnerisk leder.

Slik har Membran – Beethovens testamente fått form av en visuell konsert med uttrykk fra dans og fysisk teater. Også Operakoret er med i forestillingen som til sammen teller rundt 60 utøvere.

Ideen kom fra prosjektleder Rita Lindanger som selv er døv og pianist. Med seg har hun utøverne Ipek D. Mehlum, Ronny Patrick Jacobsen, Anne-Line L. Kirste, Ruth Wilhelmine Meyer, Lars Andreas Haug og Elfi Sverdrup. Musikken er skrevet av Synne Skouen, L.V. Beethoven og Jana Winderen, med Meyer, Haug og Sverdrup som medskapende musikere. Lyddesignen er ved Lasse P. Nøsted fra NOTAM.

Membran – Beethovens testamente er laget i samarbeid med Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) med støtte fra Extrastiftelsen, Kulturrådet og Fritt ord.
Scene 2, 6. og 7. juni kl. 19.30:


Vedlagt: Pressebilder fra Membran – Beethovens testamente. Foto: Trine+Kim designstudio 

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Produsent Arne Andreas Opheim
E-post: arneandreaso@gmail.com Telefon: 45 88 46 40

Publisert 05.06.2013 13:51:25