Ny økonomidirektør i Operaen

Siv Merethe Skorpen er i dag ansatt som ny økonomidirektør i Den Norske Opera & Ballett.

Hun starter i jobben 1. april 2018, og etterfølger Andreas Norvik som blir økonomi- og finansdirektør i NRK. Skorpen har siden 2012 vært administrasjonssjef og direktørens stedfortreder ved Henie Onstad Kunstsenter. Hun er utdannet siviløkonom og har også bred erfaring fra Orkla og Skandia.

 

– Jeg er svært glad for at Siv har takket ja til stillingen og at Operaen tiltrekker seg dyktige folk, sier administrerende direktør Geir Bergkastet. Hennes virke på Henie Onstad og hennes solide erfaring fra store virksomheter i privat sektor, er en god kombinasjon for jobben hun skal gjøre hos oss.

 

Skorpen sier hun ser frem til å jobbe i Norges største scenekunstinstitusjon. Her får hun ansvar for blant annet IKT, sikkerhet, drift, innkjøp, og ikke minst økonomistyringen.

 

 – Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene sammen med nye kollegaer i et av kunstverdenens mest spennende hus. Sammen skal vi være et godt støtteapparat for institusjonens videre utvikling, og skape best mulige rammevilkår for opera- og ballettproduksjon av høy kvalitet.