Ny opera for barn – med grønnsaker i alle rollene!

Komponist Gisle Kverndokk har skrevet en ny opera for Operaens Barnekor, basert på Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbus populære barnebøker om Mesterdetektiven Purriot. Lørdag 12. mai har Purriot og den forsvunne bronsehesten premiere på Operaens Scene 2.

– Opera skaper egne verdener, der alt er mulig – og det slett ikke er noe rart at en purreløk er mesterdetektiv. Derfor passer Purriots historie så godt som opera, og derfor passer opera så godt for barn, sier operasjef, Annilese Miskimmon.

Figuren Purriot og alle vennene hans ble opprinnelig skapt av forfatter Bjørn F. Rørvik, i samarbeid med illustratør Ragnar Aalbu. Han har også skrevet bøkene om Reven og grisungen og Bukkene Bruse på Badeland. Purriot og den forsvunne bronsehesten er hans første operalibretto.

Mesterdetektiven Purriot får i oppdrag å etterforske forsvinningen av en verdifull museumsgjenstand. En liten bronsehest fra middelalderen har blitt borte på mystisk vis under prøvene på den historiske teaterforestillingen Hurlumspelet. Samtidig får detektivens kone, Paprika, en stor rolle i teateroppsetningen. Den lokale politimannen, inspektør Gurk blir hennes motspiller i spelet – som den kjærlighetssyke Kongen. Teaterregissøren, Sellerina Stang, har et svare strev med å holde styr på skuespillerne og den opprørske bondehæren. Imens forsøker en hardt prøvet Purriot å oppklare mysteriet i beste Agatha Christie-stil. Premieren nærmer seg, og i kulissene herjer sjalusi og sterke følelser.

Rollen som Purriot synges av Aksel Rykkvin og Mathis Manger Winther. Den musikalske ledelsen er ved Håkon Daniel Nystedt, og regi ved Heidi Bruun Nedregaard. Scenografi og kostymer er ved Chinelle Markovic, og Barnekorets leder Edle Stray-Pedersen har hatt ansvaret for den musikalske innstuderingen. Medvirkende er også Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett, og et sammensatt orkester.

Publisert 07.05.2018 16:12:17