Opera og ballett - i ett!

Sangere og dansere står side om side i Jo Strømgrens tolkning av Orfeus og Evrydike, på Hovedscenen fra 27. august. Slik åpner Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen høsten 2016 sammen.

«En eksepsjonelt uttrykksfull og vakker blanding av opera og ballett. Gi oss mer!» Det skrev VGs anmelder da den erfarne koreografen Jo Strømgren debuterte som operaregissør i 2013, med Christoph Willibald Glucks versjon av historien om Orfeus som mister den han elsker og gjør alt for å få henne tilbake.
 
– I dagens samfunn kan man hoppe i fallskjerm og drive med ekstremsport, men det å satse fullt ut på kjærligheten, det er det ikke så mange som tør å gjøre. Sånn sett er Orfeus en revolusjonær, en helt, sier Jo Strømgren, som ikke bare har regi og koreografi, men også scenografien.
 
Nå er suksessen tilbake, denne gangen med kontratenoren David Hansen i hovedrollen. «Du vil trolig aldri se eller høre en bedre kontratenor», skrev Herald Sun om australieren, som i de siste årene har hatt Oslo som hjemsted. Med sin krystallklare, lyse stemme bringer han Evrydike ut av dødsriket.
 
Nasjonalballettens huskoreograf Jo Strømgren er internasjonalt kjent for å jobbe på tvers av sjangergrenser. Siden operadebuten i 2013 har han også regissert Purcells The Fairy-Queen ved Staatstheater Mainz. Den musikalske ledelsen er ved barokkspesialist Rinaldo Alessandrini.
 
Evrydike synges av Vigdis Unsgård, mens rollen som Amor – i Strømgrens produksjon en flyvertinne på Orfeus' vei til himmelen – synges av Vera Talerko. Også Operakoret og dansere fra Nasjonalballetten spiller viktige roller som hindringer på Orfeus' vei. De er illsinte furier, salige ånder, ubehagelige folk på sykehuset og pengegriske begravelsesagenter.
 
Sesongpremiere på Hovedscenen lørdag 27. august
 
 
For intervjuer, anmelderbilletter og mer informasjon, vennligst kontakt:

Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no