Opera om kjønnstrøbbel

Maria nekter å tilpasse seg samfunnets krav om hvordan hun skal være kvinne – og blir Magnus. Lørdag 23. mai vises den nyskapende og politiske operaen om "rett" kjønn: Magnus-Maria på Operaens Scene 2. 

Vi befinner oss på 1600-tallet. 19-årige Maria Johansdotter reiser fra den øde skjærgården i Föglö til Stockholm og storbyen, for å utforske både livet og seg selv. Hun får leve ut drømmen om å opptre som sanger og artist, men hun får dårligere betalt fordi hun er kvinne. Maria ikler seg derfor herreklær og kaller seg selv for Magnus Johansson, noe som fører til at hun blir populær blant jentene. Noen snakker om giftemål, men samtidig går ryktene: Hvem er Magnus? Og hva er Magnus? Når det oppdages at papirene til Magnus ikke er i orden, blir det rettsak og på dommerens spørsmål svarer Magnus-Maria at hun både er mann og kvinne – og enda mer til.

Den over 300 år gamle historien blir i dag til en kampsang for retten til å være den man vil og elske den man vil. "Vitalt og viktig" skrev Dagens Nyheter etter forestillingene i Sverige i fjor. 

Bak står Kulturforeningen Katrina, ett nordisk prosjekt med deltakere fra Åland, Sverige, Finland og Island. Regissør er Suszanne Osten, en av Sveriges mest anerkjente regissører. Karólína Eiríksdóttir har komponert musikken og librettoen er skrevet av poeten og forfatteren Katarina Gäddnäs, basert på en sann historie.
Umiddelbart etter forestillingen vil det være en samtale på scenekanten mellom Suzanne Osten og den norske regissøren Sigrid Strøm Reibo.

Én forestilling på Scene 2, lørdag 23. mai kl.18.30

 Se også: http://www.magnusmaria.ax/        

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Rosi Djupsund, produsent 
Epost: rosidjupsund@gmail.com 

For anmelderbilletter: Hedda Høgåsen-Hallesby
Epost: hhh@operaen.no