Operaen åpner dørene

Lørdag 2. september inviterer Den Norske Opera & Ballett til åpen dag med aktiviteter for hele familien. På programmet står blant annet ballettklasser, kostymesalg, scenografiverksted og møter med kunstnerne.

Under åpen dag kan publikum besøke Operaens mange spennende rom og scener, møte Nasjonalballettens dansere eller være flue på veggen under en operaprøve. Store og små kan komme tett på kunsten ved å bli med på en ballettklasse, prøve teatersminke, hatter, masker og kostymer, eller ta en sangtime med en operasolist. Du kan også sette sammen din egen trefugl på snekkerverkstedet og dekorere den på malersalen sammen med Operaens håndverkere, eller oppleve scenemagi med lysavdelingens spesialeffekter. Omvisninger i operahuset går på norsk og engelsk hele dagen.

Den som er spent på høstens premierer, kan få et unikt innblikk i ny, norsk scenekunst: Teamet som skaper ballett av Henrik Ibsens Hedda Gabler inviterer til åpen prøve, og kunstnerne bak den nye operaen Ballerina forteller om skapelsesprosessen og viser utdrag fra stykket. Gjennom dagen blir det også ulike kunstneriske innslag fra solister fra Nasjonaloperaen, Barnekoret, og musikere fra Operaorkestret.

Alle aktivitetene på åpen dag er gratis, takket være våre hovedsamarbeidspartnere Det Norske Veritas, DNB, OBOS, PwC, Statkraft og Volvo Car Norway.

Arrangementet varer fra kl. 11.00 til 16.00 lørdag 2. september

http://operaen.no/Forestillinger/apen-dag/

Vedlagt foto: Den Norske Opera & Ballett

For mer informasjon, reportasje- og intervjuavtaler  vennligst kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby
E-post: omv@operaen.no
Tlf: 97076610