Operaen er 10 år: Fyller salen med nye fjes

Når det skal feires at operahuset i Bjørvika er ti år, er salen full av publikummere som aldri har vært i Operaen før.

– Vi vil gjerne vise at Operaen er åpen for alle og er hele Norges operahus, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør, Kenneth Fredstie. Nå gir Den Norske Opera & Ballett hele Norge muligheten til å delta på feiringen. Alle landets ordførere og kommuner har blitt tilbudt to gratisbilletter til forestillingen av La traviata den 14. april, med anledning til å gi disse videre til noen fra kommunen som aldri har opplevd opera eller ballett før.

Det nye operahuset i Bjørvika ble åpnet i april 2008. Tiårsjubileet vil bli markert hele uken fra 9. til 15. april, i form av et variert utvalg av opera- og ballettforestillinger. I tillegg til Verdis La traviata, danser Nasjonalballetten verk av Kylián, Forsythe og Øyen i Mesteraften. Et sentralt verk fra norsk musikkhistorie, Ludvig Irgens-Jensens Heimferd, presenteres på Hovedscenen, mens musikere fra Operaorkestret byr på konsert på Scene 2.

Lørdag 14. april skal Den Norske Opera & Ballett og Norges Korforbund også forsøke å skape verdens største operakor på taket – der alle som vil kan være med. Sammen med Operaorkestret, Operakoret, og Barnekoret feirer vi sangen, musikken og operahuset med Slavekoret fra operaen Nabucco og Hurra for deg som fyller ditt år. Dirigent er Eivind Gullberg Jensen. Ta med deg vennegjengen, kollegaene, familien, eller hele det lokale koret – her er det ingen krav om å være profesjonell sanger!

Arrangementene inngår i en storsatsning med NRK, med studiosending fra foajeen og overføring av La traviata direkte på NRK TV. I tillegg vil NRK vise livet i Operaen «minutt for minutt» hele lørdag 14. april.

Publisert 19.03.2018 15:33:53