Operaens Bad Boy er tilbake

Fra lørdag 29. august er Mozarts Don Giovanni på Hovedscenen – nå med den
unge barytonen Björn Bürger i rollen som forføreren.

Don Giovanni, eller Don Juan, er verdenshistoriens største elsker. Han skryter av å ha ligget med 2064 kvinner og har i 400 år vært en forførende, men farlig rundbrenner som fortjener en plass i helvete. I sin oppsetning velger regissør Thaddeus Strassberger en annen synsvinkel. Sammen med scenograf Kevin Knight har han plassert Mozarts mesterverk i samtiden og fremstiller livsnyteren som en kritikk av rasjonelt styrt og kontrollert samfunn.

- Ved første øyekast er Don Giovanni en kvinne-etende bad boy, men egentlig vil han ingen noe vondt. Han er en genuin elsker og en forkjemper for friheten, sier Björn Bürger, som med dette debuterer i tittelrollen.

29-år gamle Bürger har i de siste årene markert seg i det internasjonale operalandskapet. 2012 gikk han til topps i den nasjonale Bundeswettbewerb Gesang i Berlin, etterfulgt av førstepris i Emmerlich-Smola-konkurransen og Anneliese Rothenberger-konkurransen i 2013. I 2016 gjør han sin debut ved Glyndebourne-festivalen som Figaro i Barberen i Sevilla. Bürger til vanlig er en del av ensemblet ved Oper Frankfurt.

I rollene som det unge ekteparet Zerlina og Masetto finner vi Kari Ulfsnes Kleiven og Halvor Melien, som begge debuterer i sine roller. Marcell Bakonyi spiller Leporello, mens Magnus Staveland gjør sin debut på Bjørvika-operaens hovedscene som Don Ottavio. Ann-Helen Moen er Donna Anna, Marita Sølberg synger Donna Elvira og Jens-Erik Aasbø er Kommandanten. Omkring dem spiller Operakoret og Operaorkesteret avgjørende roller. Antonino Fogliani har den musikalske ledelsen.


Sesongpremiere på Hovedscenen, lørdag 29. august kl. 18.00.


For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no