Operagalla i nord

Nasjonaloperaens solister synger i gang det nye året i Tromsø, Alta og Bodø. Sammen med Nordnorsk opera- og symfoniorkester inviterer de til Operagalla.

Operagalla i nord

Også i år starter operaåret med nyttårsturné. Torsdag 9. januar blir det Operagalla i Ishavskatedralen, før turen går til Nordlyskatedralen i Alta og Bodø Kulturhus og festivalen Operafest.

— Nyttårsturneen er den perfekte start på året. Det er inspirerende å oppleve den sterke operainteressen som spirer og gror over hele landet, sier operasjef Per Boye Hansen, som er tilstede under torsdagens konsert i Tromsø. — En slik turné markerer at vi er hele Norges operakompani og ønsker å være en viktig samarbeidspartner og ressurs for hele Opera-Norge, understreker han. 

Det er sopran Elisabeth Teige, mezzosopran Ingebjørg Kosmo, tenor Thor Inge Falch og bass Carsten Stabell som setter kursen mot nord. Sammen med musikere fra Nordnorsk Symfoniorkester gir de publikum opera som spenner fra Bizets Carmen til Wagners Den flyvende hollender. Konsertmester i Operaorkestret Øyvind Bjorå tar nå steget frem til dirigentpodiet.

Det er fjerde år på rad at Den Norske Opera & Ballett sveiver i gang året med nyttårsturné. Altaposten kalte fjorårets versjon en "Munter musikkfest", mens avisen Fremover oppsummerte konserten i Narvik året før som "Fantastisk!" 

Tromsø: Ishavskatedralen, 9. januar kl. 19.30
Alta: Nordlyskatedralen, 10. januar kl. 19.30
Bodø: Bodø Kulturhus, 11. januar kl. 18.00   

http://www.noso.no/no/konserter/alle-konserter/operagalla 

For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt: Pressekontakt i NOSO Vidar Thorbjørnsen: vidar@noso.no / 975 12 138