Operaorkestret til Helsinki og København

For første gang i historien legger Operaorkestret ut på utlandlandsturné med bare symfonisk musikk. Fredag 13. oktober fremfører de turnéprogrammet – Strauss' Ein Heldenleben og Brahms' fiolinkonsert med solist Julian Rachlin – på Hovedscenen.

– Å få spille i tre av Nordens fineste konsertsaler, med et program som involverer alle 101 musikere i orkestret, det er som en drøm som går i oppfyllelse og en unik mulighet, sier sjef for Operaorkestret, Håvard Vegge. Fredag 13. oktober spiller de programmet på Operaens hovedscene, før turen går videre til Musiikkitalo i Helsinki 16. oktober og DR Koncerthuset i København 17. oktober.

Med på laget er solist, Julian Rachlin. Han regnes som en av verdenselitens fremste fiolinister, og bygger etter hvert også en stadig mer fremgangsrik karriere som dirigent. Når han inntar podiet sammen med Operaorkestret, er det med Johannes Brahms' virtuose fiolinkonsert fra 1878.

Orkestret fortsetter konserten med Richards Strauss' monumentale verk, Ein Heldenleben. Det hersker liten tvil om at Beethovens Eroica-symfoni har vært en viktig inspirasjonskilde for Ein Heldenleben, som inneholder flere enn 30 sitater fra andre verker av Strauss. Det hele dirigeres av Karl-Heinz Steffens.

Operaorkestret består av 101 fulltidsansatte orkestermusikere og har de senere årene etablert seg blant Norges fremste orkestre. Gjennom sesongen medvirker de i rundt 160 opera- og ballettforestillinger, og de spiller hver sesong tre eller fire større symfoniske konserter på Operaens hovedscene.

Turneen til Helsinki og København med dette programmet er muliggjort med støtte fra Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse.

Publisert 10.10.2017 16:05:21