På tå hev ut i landet

Med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB har 2500 ungdommer fra Østlandet, Vestlandet og Trøndelag i høst tatt del i talentprogrammet På tå hev. Resultatet kan oppleves 15. og 16. desember på Scene 2.

På tå hev har siden 2010 gitt ungdommer med engasjement og talent for moderne dans mulighet til å videreutvikle seg gjennom intensiv dansetrening i Operaen. I år har prosjektet for første gang tatt steget ut i landet.

Etter omlag 100 workshoper på videregående skoler og kulturskoler i Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark, Buskerud, Telemark, Aust- og Vest-Agder, Trøndelag, Rogaland og Hordaland, har de mest talentfulle danserne blitt plukket ut til en runde to. Disse har blitt delt inn i regionale grupper i Bergen, Trondheim, Stavanger og Oslo, som i høst har fått ta del i dansetrening med utvalgte koreografer. 15. og 16. desember samles de 73 utvalgte elevene til felles forestillinger på Operaens Scene 2.

– Det handler om å bygge bro mellom Den Norske Opera & Ballett og disse talentfulle ungdommene, men også med skolene deres og mellom danserne selv, sier leder for På tå hev, Sarah da Fonseca. I løpet av høsten har hun ledet workshopene og håndplukket elevene til prosjektet.

Forestillingen består av fire ulik koreografier skapt av Kristian Alm (for Oslo-gruppen), Hagit Yakira (for Stavanger-gruppen), Guro Rimeslåtten (for Bergen-gruppen) og Anna Hop (for Trondheim-gruppen).

Premiere torsdag 15. desember kl.18.00