Pasjon og påskegodteri i Operaen

Bachs Markuspasjon i ny drakt og fire gratis konserter på Hovedscenen. Operaen er åpen hver dag i påsken – med påskequiz, åpen butikk, familieomvisninger og aktivitetsbord for barn. 

Pasjon og påskegodteri i Operaen

Palmesøndag fremfører skuespiller Svein Tindberg, Barokksolistene og sangere en helt ny rekonstruksjon av J.S Bachs Markuspasjon. Det opprinnelige verket, som kun ble oppført noen få ganger, er bearbeidet av musikkforskeren Malcolm Bruno – som har brukt ti år på å finne sine egne løsninger basert på original musikk av Bach. Bruno har valgt å gjøre evangelistens rolle til en talerolle, som fremføres av Svein Tindberg. Skuespilleren er nærmest blitt et ikon i Norge de siste årene gjennom sine etterspurte forestillinger fra Bibelen, og under Markuspasjonen deler han scenen med et førsteklasses knippe internasjonale solister. Markuspasjonen er et samarbeid med Bergen Nasjonale Opera. Verket har premiere i Operaen, før det settes opp i Stavanger og Bergen i april. 


Fra skjærtorsdag til 1. påskedag åpnes Hovedscenen for fire gratis konserter. Cellisten Sandra Lied Haga, sopranen Caroline Christensen og barytonen Espen Langvik er blant utøverne som byr på variert musikk av blant andre Tveitt, Debussy, Brahms, Schumann, Liszt og Schubert. 


Foajeen er pyntet med påske-flygel og utstyrt med aktivitetsbord for barn og påskequiz. Det er åpent i Operabutikken og Sanguine Brasserie, og når været tillater det, åpnes også uteserveringen.