Philippe Jaroussky i Operaen

Philippe Jaroussky blir regnet som en av verdens fremste kontratenorer. Søndag 9. september byr han på solokonsert på Hovedscenen, sammen med sopranen Emöke Baráth og Ensemble Artaserse.

Mange sammenligner kontratenorenes falsett-sang med himmelsk musikk. Her møtes tenorens klang toneleiet til en sopran eller alt. I Philippe Jarousskys tilfelle er stemmen også ispedd djevelsk virtuositet – noe som kommer tydelig til uttrykk i Händels arier, duetter og operautdrag, som han tar med seg til Bjørvika.

Jaroussky er født i 1978, og har i et tiår vært regnet for en av verdens fremste innen stemmefaget sitt. Ved siden av et dusin soloalbum har han medvirket på flere innspillinger av operaer og arier, og så godt som alle disse har mottatt priser og toppet bestselgerlistene. To ganger har han vunnet prisen «The best singer of the year» under Echo Klassik Award (2008 og 2012).

Repertoaret hans er usedvanlig bredt, selv om hovedvekten ligger på barokkmusikk. Som en av de fremste musikerne innen tidligmusikken, har han arbeidet med ensembler som Concerto Köln, Les Arts Florissants, Le Concert d'Astrée, L'Arpeggiata og Europa Galante, og opptrådt på scener som Théâtre des Champs-Elysées i Paris, Teatro Real i Madrid og Carnegie Hall i New York – for å nevne noen. Konserten i Operaen er den samme som Jaroussky holdt under festspillene i Salzburg tidligere i år – hvor den gikk for utsolgt hus.

Program:
Georg Friedrich Händel:
Rodelinda (utdrag)
Ariodante (utdrag)
Giulio Cesare (utdrag)
Rinaldo (utdrag)
Utvalgte duetter og arier.

Publisert 05.09.2018 13:00:00