Pippi og Emil i Operaen

Karlsson på taket og andre karakterer fra Astrid Lindgrens verden står på scenen når Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett inviterer til konserter fra 17. november.

 

Det blir sangskatter for alle generasjoner når Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Karlsson på taket og flere andre kjære personligheter fra Astrid Lindgrens bøker får liv og toner av Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett. Fra 17. til. 20 november byr koret på tre konserter på Operaens Scene 2, i samarbeid med unge musikere i orkestret fra Musikk på Majorstuen skole/Barratt Due Musikkinstitutt.

Sist gang Barnekoret sang sanger fra Astrid Lindgrens historier var i 2013. Nå som da er alle rollene, både på scenen og i orkestergraven, fylt av barn og unge. Musikken er signert Georg Riedel, Bengt Hallberg, Benny Andersson/Björn Ulvaeus, Staffan Götestam/Anders Berglund med flere. Edle Stray-Pedersen er leder for Barnekoret, Gunnar Bergstrøm står for konsertregien og dirigent er David Maiwald.

Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett ble etablert våren 2002. De deltar i ordinære opera- og ballettproduksjoner, gjør egne produksjoner og opptrer ved spesielle anledninger. Koret består av omtrent 80 barn, både gutter og jenter, som har vært gjennom omfattende opptaksprøver. I løpet av de siste årene har Barnekoret spilt en rekke egne produksjoner som henvender seg til et ungt publikum, blant annet Brundibar, Det store bankranet, Vi lager opera, Pollicino, Forhekset – med tryllestav i operaen, Askepott, Der Jasager, Lillebror og Knerten og Stormen – forteljinga om Miranda og Ferdinand, som vant den internasjonale prisen RESEOs Opera for Young Audiences Award 2014.