Ringen på 80 minutter

Hege Høisæter og Magne Fremmerlid tar avskjed som solister med en mini-versjon av Wagners store Nibelungenringen.

Etter henholdsvis 14 og 19 år i kompaniets tjeneste, synger Hege Høisæter og Magne Fremmerlid sine siste forestillinger, 1. og 3. juni. Sammen med Oslo Sinfonietta, musikere fra Operaorkestret, dirigent Christian Eggen og regissør Stein Winge presenterer de en konsentrert utgave av musikkhistoriens største prosjekt: 15 timer opera reduseres til 80 minutter.

På tross av sine gigantiske dimensjoner, består Richard Wagners operasyklus av en rekke intime øyeblikk der gudene og skapningene blir ytterst menneskelige. I Ringen på 80 minutter får vi utdrag fra alle de fire operaene i form av nære møter med Wotan og Vandreren, Fricka, Brünnhilde, Erda og Waltraute.

Magne Fremmerlid har vært fast tilknyttet Nasjonaloperaen som solist siden 1997, og Hege Høisæter siden 2002. Begge har de sunget et bredt spekter av roller og vært sterke bidragsytere til kompaniets produksjoner, i tillegg til at de er ettertraktede konsertsangere.

Regi: Stein Winge, musikalsk ledelse og lydkomposisjoner: Christian Eggen, lysdesign: Øyvind Wangensteen, scenografi- og kostymekonsept: Tine Schwab.


Premiere på Scene 2: onsdag 1. juni kl. 19.30


For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no

 

Publisert 27.05.2016 14:19:01