Romeo og Julie - med breaking og ballett

Nasjonalballetten UNG og Kingwings Crew møtes til dyst som de rivaliserende familiene Montague og Capulet. 30. september er det premiere i Grieghallen i Bergen. 

I denne forestillingen møter vi to familier som kjemper mot hverandre. Danserne demonstrerer den eksplosive kraften som ligger i både breakdance og ballett, det hele iscenesatt av koreograf og regissør Patrick King – mannen bak suksessen Kingwings vs. Nasjonalballetten. Med Romeo og Julie er han tilbake i Operaen med sin fjerde oppsetning. Breakerne i Kingwings og danserne i UNG har ulik bakgrunn, og de kommer fra ulike kulturer og forskjellige land. I Romeo og Julie spiller de ikke bare roller - stykket er dem.

Premieren blir i Grieghallen i Bergen 30. september. De tre forestillingene 23.- 26. september på Operaens Scene 2 blir gjort som prøveforestillinger, grunnet en Romeo som har hoppet inn på rekordtid etter en skade, og at forestillingen fortsatt er i utvikling.

Rollen som Julie danses av Embla Skogedal Bergerud fra Nasjonalballetten UNG, mens Magnus Emaka Einang fra Kingwings Crew gjør rollen som Romeo. I rollen som kjærlighetsgudinnen Love finner vi Nasjonaloperaens solist Eli Kristin Hanssveen. Etter premieren i Bergen, går turen til Olavshallen i Trondheim (2. oktober), til Kilden i Kristiansand (4. oktober) – og til Spania våren 2017, før forestillingen settes opp på Hovedscenen i Operaen i april. Norgesturnéen er gjort mulig med støtte fra Statkraft.

Nasjonalballetten UNG ble lansert våren 2015 og består av 11 dansere mellom 17 og 23 år. Ballettsjef Ingrid Lorentzen ønsket å samle noen av de største norske og utenlandske dansetalentene under Operaens tak. Kompaniet ledes av Kaloyan Boyadjiev, som også er solist i Nasjonalballetten og koreograf. Kompaniet er muliggjort gjennom støtte fra Talent Norge AS, Statkraft, Sparebankstiftelsen DNB og Skipsreder Tom Wilhelmsen-stiftelsen. I våres debuterte de med en egen forestilling, som de er nominert til kritikerprisen for.

Kingwings Crew ble startet i 2005 og består av dansere fra ulike deler av verden. Gruppen ble landskjent gjennom TV-programmet Norske Talenter, og har gjort seg sterkt bemerket i program som TV-aksjonen og Stjernekamp. De har vunnet en rekke store battles i Norge og i utlandet. Gruppen var norgesmestre i break 2009–2013 og ble hedret med Oslo bys kunstnerpris i 2015.