Sesongstart i Operaen

Fredag 15. august synges sesongen i gang med Puccini — og en sensasjonelt god Madama Butterfly i hovedrollen.

Kinesiske Hui Hes debut i rollen som Cio-Cio-San ble kalt sensasjonell og Wiener Zeitung mente hun var den "den beste Butterfly du kan ønske deg". Det var hun som ble valgt til å synge rollen da Italia skulle feire at det var 100 år siden urpremieren på Puccinis opera. Tidligere i år sang hun Butterfly ved Metropolitan i New York, og til Oslo kommer hun rett fra utendørsteatret Arena di Verona der hun har sunget tittelrollen i Aida og Amelia i Maskeballet for nærmere 100 000 publikummere.

Hui He møter Riccardo Massi i hans rolledebut som Pinkerton. Yngve Søberg synger Sharpless og Ingebjørg Kosmo er Suzuki. Alle i samspill med Operaorkestret og Operakoret og under musikalsk ledelse av John Helmer Fiore. 

Madama Butterfly er en ev verdens ti mest spilte operaer og en av de mest spilte i Bjørvika – med over 32 000 publikummere så langt.

I Nasjonaloperaens oppsetning forteller regissør Stephen Langridge historien om Madama Butterfly gjennom hennes voksne sønn (Randolf Walderhaug) og hans tilbakeblikk på sine foreldres historie. Handlingen finner sted i Japan rett etter andre verdenskrig, mens amerikanske soldater har okkupert landet og fattigdom og masseprostitusjon har bredd om seg. Her gifter Pinkerton seg med 15 år gamle Cio-Cio-San — hun med en drøm om økonomisk trygghet og den amerikanske friheten, han med en lengsel etter det eksotiske Østen, begge på kollisjonskurs med virkeligheten. 

Sesongstart med Madama Butterfly 15. august kl. 19.00. Operasesongen fortsetter med Sjostakovtisj' Lady Macbeth fra Mtsensk i regi av Ole Anders Tandberg. Ballettsesongen starter 9. september med Mesteraften med Jirí Kylián