Sesongstart i Operaen

Til helgen braker det løs med ny sesong i Operaen. Det blir gjensyn med publikumssuksessen Tosca, Tine Thing Helseth feirer 30-årsdagen sin, og det er finale i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

«Bieitos Tosca er dypt forstyrrende, illevarslende relevant, og musikalsk vond og vakker på én gang. Den er slik opera skal være.» Det skrev Aftenpostens anmelder da Puccinis mesterverk hadde premiere før sommeren. Dagbladet trillet 5 på terningen og slo fast at «Opera kan være relevant. Tosca er det.» Fra lørdag 19. august er forestillingen tilbake på Hovedscenen, der den spilles frem til 11. september.

Ole Jørgen Kristiansen og Claudio Sgura alternerer i rollen som Scarpia, mens Daniel Johansson og Henrik Engelsviken er Mario Cavaradossi. Den norske sopranen Nina Gravrok debuterer som Floria Tosca – en rolle som også blir sunget av Svetlana Aksenova. Medvirkende er også Barnekoret, Operakoret og Operaorkestret – under ledelse av Karl-Heinz Steffens og Boris Schäfer.

Søndag 20. august blir det storstilt bursdagsfeiring på Hovedscenen.Trompetisten Tine Thing Helseth fyller 30 år, og i den anledning samler hun noen av sine venner til en musikalsk feiring i Operaen. Blant dem som vil være med å feire henne, er Mari Eriksmoen, Audun Iversen, Eldbjørg Hemsing, Mathias Eick, Oslo Fagottkor, tenThing, Ensemble Allegria, Thom Hell og TTHQ.

Tine Thing Helseth er for tiden aktiv i platestudio med sin første solo-plate, der hun synger – og har skrevet alt materialet selv. Det vil derfor også bli fremført mye overraskende og nytt repertoar denne kvelden.

Åpningshelgen innledes med finalekonsert i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse på Hovedscenen. Her synger fem finalister operaarier, akkompagnert av Operaorkestret under ledelse av John Helmer Fiore. H.M. Dronning Sonja er til stede og deler ut prisene etter finalekonserten – som sendes på NRK TV.

Publisert 16.08.2017 12:03:13