Søker ny operasjef fra høsten 2017

Per Boye Hansen har vært operasjef siden 2012 og åremålet utløper sommeren 2017. Han planlegger nå operaprogrammet for 2016/17, som er den siste sesongen i hans åremålsperiode. Arbeidet med å finne hans etterfølger starter nå.

- Vi går ut med dette allerede nå på grunn av den meget lange planleggingshorisonten i operaverdenen. Vi er også i prosess med å ansette ny musikksjef og assisterende operasjef, og da er det greit å ha klarhet rundt dette. Vi er dypt takknemlige for det store arbeidet Per Boye Hansen har lagt ned disse årene som har gitt oss økt aktivitetsnivå og mange modige satsninger, sier administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø.

 - Per Boye Hansen har i løpet av sine første tre år som operasjef i DNO&B gjort en formidabel innsats, og har lykkes med å sette Nasjonaloperaen på det internasjonale kartet. En tidlig avklaring av åremålsspørsmålet gir god tid til å forberede sjefsskiftet, sier styreleder Ellen Horn. 

Per Boye Hansen vil stå i stillingen til åremålet utløper og legger nå planene for operaprogrammet for høsten 2016 og våren 2017.  - Det er med tungt hjerte jeg må meddele at mitt åremål ved Den Norske Opera & Ballett ikke vil bli forlenget. Etter samtaler og forhandlinger med administrerende direktør og vårt styre, har det ikke lykkes oss i å komme frem til den felles forståelse som er nødvendig for et fornyet langsiktig samarbeid. Jeg vil stå i stillingen ut mitt nåværende åremål som utløper 1. august 2017, og ser frem til å realisere de planene som er lagt. Jeg vil gjøre mitt ytterste for at Nasjonaloperaen skal fortsette den kunstneriske veksten vi har opplevd de siste årene, og gleder meg til å dele tiden fremover med så mange fantastiske medarbeidere, i dialog med et voksende, engasjert og interessert publikum, sier Hansen.