Solister med eget orkester

Operaorkestrets konserter på Hovedscenen denne sesongen er en gyllen sjanse til å oppleve våre eminente musikere som solister med eget orkester. Fredag 23.oktober er soloklarinettist Andjei Maevski solist i Mozarts klarinettkonsert. 

– Det er en ære og stor glede å få spille akkurat Mozarts klarinettkonsert med mine egne kolleger, sier soloklarinettist Maevski. Som én av fire musikere fra Operaorkestret inntar han Hovedscenen som solist denne sesongen, med Mozarts kanskje mest kjente og inderlige verk: Klarinettkonserten i A-dur.

Maevski er født og oppvokst i Kazakhstan og har vært ansatt som soloklarinettist i Operaen siden 2000. Han er prisvinner i flere musikkonkurranser, og i 2002 vant han Rikskonsertenes lanseringsprogram, Intro-klassisk. Han er også aktiv som solist og kammermusiker, og gir mesterklasser både i Norge og i utlandet.

Gjennom sesongen medvirker Operaorkestret i rundt 160 opera- og ballettforestillinger. Orkestermusikerne forteller at de nyter å spille egne konserter: å få leke seg med farger og klang på en annen måte enn på ballett- og operaproduksjonene. Førstkommende fredag er det duket for orkestrets første konsert på Hovedscenen denne sesongen. I tillegg til Mozarts klarinettkonsert, byr musikerne på skogsstemninger i Webers «Oberon Ouverture» og Johannes Brahms' fjerde og siste symfoni. 

Den musikalske ledelsen er ved en av de mest interessante dirigentene i sin generasjon, James Gaffigan, som for tiden er sjefsdirigent for Luzern Symfoniorkester.