Sommer i Operaen

Operaen holder sommeråpent, med forestillinger, konserter, filmvisninger, uteservering og daglige omvisninger på flere språk, i juli og august.

Operahuset er en av Oslos største attraksjoner. I hele sommer er Operataket og foajeen åpen for dem som tar ferien hjemme i egen by og turister fra alle verdenshjørner. Det går daglige omvisninger på norsk og engelsk. Fra 16. juli tilbys også daglige omvisninger på tysk.  

Sommerprogrammet er allerede i gang, med Lidal North International Opera Workshop, som samler etablerte operasolister, unge profesjonelle og studenter fra inn- og utland til kurs og forestillinger. 7. og 8. juli inviterer de til to ulike forestillinger på Scene 2: Wagners storverk Götterdämmerung, og iscenesatte høydepunkter fra barokke og romantiske operaer i Heroes and Villains.

Tradisjonen med ettermiddagskonserter på 1. balkong fortsetter. Onsdag til søndag i perioden 18.–29. juli fremfører unge musikere, både norske og internasjonale, perler fra det klassiske musikkrepertoaret. Konsertene begynner kl. 14, og varer cirka 1 time.  

I Formidlingssenteret i foajeen vises to filmer: Margreth Olins dokumentar Cathedrals of Culture – The Oslo Opera House, og intervjufilmen Mitt liv i Operaen hvor kunstnere og ansatte deler sine minner fra Den Norske Opera & Balletts 60-årige historie (1958-2018). 

Detaljert program og åpningstider finner du her.

For pressehenvendelser til Operaen i uke 27-32, se oppdatert kontaktliste på våre pressesider.

Publisert 03.07.2018 14:15:13