Sommer på Operaen

Kubanske salsadansere og orkdalsdansere i alderen 65 til 87. Fotoutstilling, konserter og familieomvisninger: Sommeren er i gang på Operaen.

Pressemelding

Kubanske salsadansere og orkdalsdansere i alderen 65 til 87. Fotoutstilling, konserter og familieomvisninger: Sommeren er i gang på Operaen. 

Fra 26. juni fylles scenene med dans. Til Hovedscenen kommer de kubanske danserne i Ballet Rakatan med forestillingen Havana Rakatan. "A stunning slice of Havana life", skrev The Independent etter London-premieren. I fem dager blir det salsa, mambo, jazz, bolero, cha-cha-cha og rumba, danset av "the hottest, the coolest, the sexiest dancers in town", ifølge Sunday Express Se video her .

Til Scene 2 kommer samtidig 27 damer fra Orkdal. Mange av dem hadde aldri før stått på en scene da koreograf Arne Fagerholt rekrutterte dem til danseforestillingen Patina. Tittelen betyr å eldes med glans, og her inviterer damene inn til sin verden av følelser, nostalgi og humor. Og det treffer – i alle fall traff det publikummerne som gjennom 16 fullsatte hus i Orkdal og ved Trøndelag Teater svarte med stående applaus og trampeklapp. Fenomenet ble kjent for enda flere gjennom NRK-dokumentaren Arne og damene: Etter debuten i Operaen, går turen til USA i oktober. Patina og "orkdalskjerringene", som de selv kaller seg, er invitert på turné til Midtvesten der de vil besøke byer som Fargo, Duluth og Sioux Falls.

Utenfor Operaen møtes imens publikummere og besøkende av 32 høydepunkt fra de fem årene som er gått siden Operaen åpnet våren 2008. Alle bildene er tatt av Erik Berg, Den Norske Opera & Balletts husfotograf gjennom 30 år. Se vedlagte bilde.

Andre gratisopplevelser er utstillingen Fra Nationaltheatret til Metropolitan om Kirsten Flagstad, og korkonsert i foajeen 3. august. Gjennom sommeren blir det også balkongkonserter og familieomvisninger til 50 kroner.

I tillegg må nevnes Puccinis Il Trittico, jazzoperaen Storkaren, solokonsert med Audun Iversen, Oslo Jazzfestival med Nora Brokstedt og Laurie Anderson, Jo Strømgren Kompani med The Society og Åpen dag 31. august. Noen av Operaens fremste dansere, sangere og musikere kan også oppleves på Oscarshall i forestillingen På sommerslottet. 

Mer informasjon

Kontakt

Presseansvarlig, ballett

Maria Børja

Kommunikasjonssjef

Lene Jacobsen