Stavanger Symfoniorkester til Operaen

Endelig får Oslo-publikum oppleve Stavanger Symfoniorkester med sjefdirigent Christian Vasquez fra Venezuela i Operaen. Søndag 30. november spiller de konsert på Hovedscenen, med Matre, Prokofjev og Tsjaikovskij på programmet.

”Det er liten tvil om at dette orkesteret allerede nå både er det mest interessante og beste i Norge, utenfor Oslo”, skrev Ståle Wikshåland i Dagbladet i oktober 2012.

Stavanger Symfoniorkester (SSO) er blitt et av Skandinavias mest fremgangsrike orkestre. De har de senere årene hatt en sterk kunstnerisk utvikling og fått et stadig større publikum, både nasjonalt og internasjonalt. Nytt konserthus i europeisk toppklasse fra høsten 2012 har bidratt til denne veksten. Christian Vasquez fra Venezuela er nå orkesterets sjefdirigent, mens italieneren Fabio Biondi er kunstnerisk leder for barokk og klassisk repertoar.

Christian Vasquez (født 1984) er i sin andre sesong som SSOs sjefdirigent. Fra han gjestet orkesteret første gang i mars 2010, har dirigenten med bakgrunn fra det internasjonalt kjente musikkopplæringsprosjektet ”El Sistema” ledet orkesteret på en lang rekke konserter, og blitt godt kjent med både orkesteret og publikum. Vasquez har en stigende internasjonal karriere og har allerede orkestre som Los Angeles Philharmonic, Israel Philharmonic, Tokyo Philharmonic, og Leipzig Gewandhausorchester på sin CV.

Det er første gang Christian Vasquez dirigerer i Oslo, men allerede i januar er han tilbake i Operaen, hvor han skal være en av to musikalske ledere i Nasjonaloperaens Carmen (23. januar–26. mars 2015).

Hovedscenen 30. november 2014 kl. 18:00

Program:
Matre: preSage

Prokofjiev: Fiolinkonsert nr 1
Tsjajkovskij: Symfoni nr 4 i f-moll
Dirigent: Christian Vasquez
Solist: Benjamin Schmid, fiolin

Pressebilder kan lastes ned her.

For eventuelle spørsmål, pressebilletter og andre henvendelser, kontakt: Elisabeth Krey Jenssen, kommunikasjonsrådgiver SSO: 93026225 

Publisert 20.11.2014 11:00:03