Stjernedanser til Nasjonalballetten

En av verdens fremste ballerinaer, Maria Kochetkova, danser med Nasjonalballetten fra neste sesong. 

– Det er ingen tvil om at Maria Kochetkova er en av de aller fremste ballerinaene og hun er en unik kunstner med et særegent uttrykk. Det er en fjær i hatten at hun velger å danse med vårt kompani, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Russiske Maria Kochetkova fikk den høythengende Positano-prisen som "Årets ballerina" i 2017. Nå blir hun fast gjestesolist i Nasjonalballetten og til høsten danser hun hovedrollene i Manon og Svanesjøen

– Jeg gleder meg til å opptre med Nasjonalballetten i noen av deres produksjoner, særlig Manon som er en av mine drømmeroller, sier Kochetkova.  

Hun har danset med noen av de største og mest anerkjente kompaniene: The Royal Ballet, English National Ballet, American Ballet Theatre og nå sist var hun "principal", det øverste solistnivået, ved San Francisco Ballet. Hun har i tillegg gjestet kompanier og scener verden over. Hun er kjent for å gjøre de store, klassiske rollene samtidig som hun samarbeider med koreografer om nye verk. Hun er en stor profil som også er kjent for sin stilsans, og har vært med i både musikk- og designvideoer. Sist uke fikk hun den gjeve Positano Benois-Massine-prisen utdelt ved Bolsjoj-teatret, som den foreløpige siste i en lang rekke internasjonale priser.