Stjernenes ballett

I Romeo og Julie får danserne vist seg på sitt beste – i sterke roller fra Shakespeares udødelige drama. Med Osiel Gouneo og Eugenie Skilnand i tittelrollene blir det en stjernespekket sesongpremiere 8. november.

Også balletten Romeo og Julie handler om det forelskede paret som selv stjernene motarbeider – og Nasjonalballettens versjon er signert britiske Michael Corder. Han mener Romeo og Julie ikke bare er en av verdens vakreste kjærlighetshistorier, men også et slags mafiadrama om to familier som hater hverandre.

Hele fem par alternerer i de krevende tittelrollene, og først ut er Nasjonalballettens prisvinnende solister Eugenie Skilnand og Osiel Gouneo. Skilnand er en av Nasjonalballettens mest markante kvinnelige solister, og har utmerket seg i de store rollene både innenfor det klassiske og moderne repertoaret. Cubanske Gouneo omtales som en av verdens mest lovende unge dansere, og mange vil gjenkjenne ham fra A-magasinets portrett i fjor høst. Med rollen som Romeo er solisten endelig tilbake på scenen etter et skadeavbrekk.

De andre parene er Yolanda Correa – som nylig mottok Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris – og Yoel Carreño, Maiko Nishino og Lucas Lima, Leyna Magbutay og Andreas Heise, og Natasha Jones og Gakuro Matsui.

Siden premieren i 1992 har Romeo og Julie vært en publikumssuksess, og i 1999 tok Nasjonalballetten den også med seg på turné til London. Da kompaniet satte opp Romeo og Julie i Bjørvika våren 2011, endte det i to kritikerprisnominasjoner og en kritikerpris.

Generalprøve fredag 7. november kl. 18. Sceneprøve også 6. november kl. 18. 

Sesongpremiere 8. november kl. 18. Les mer

Se video:

Se trailer fra Romeo og Julie
Publisert 03.11.2014 09:48:55