Stormen - forteljinga om Miranda og Ferdinand

Torsdag 12. juni er det premiere på et rykende ferskt stykke om den aller første forelskelsen: Stormen – forteljinga om Miranda og Ferdinand.

Stormen er Barnekoret og Ballettskolens første produksjon sammen. Over 170 barn utfolder seg i og gjennom musikk. På scenen står unge sangere og dansere fra 6-17 år, og i orkestergraven sitter Juniororkesteret ved Barratt Dues Unge Talenter, sammen med voksne musikere fra Operaorkestret. 

– Tanken er å ta barn på alvor som utøvende kunstnere – å lage kunst av og for barn. Først da kan de få et eierforhold til opera- og ballettkunsten, sier regissør og produsent Gunnar Bergstrøm, omgitt av Dokka, Prinsessa, Pus, Veslehunden, Edderkoppen, Vampyren, Spøk-Else og Danseskjelettet.

Fortellingen handler om overgangen fra barn til voksen: om når man føler seg for stor til å leke med bamsene på rommet, og om den dagen man forelsker seg på ordentlig – for første gang.

Den prisbelønte forfatteren Rune Belsvik, som blant annet står bak bøkene om Dustefjerten, har skrevet teksten. Belsvik har laget en historie som zoomer inn på de to barna i Shakespeares drama Stormen: Miranda er Prosperos datter, Ferdinand er Alonsos sønn. Komponist Nils Henrik Asheim har tatt utgangspunkt i musikken i Arne Nordheims ballett Stormen og bruker blant annet deler av Nordheims elektroniske lydmateriale. Koreograf er Kristian Støvind, som selv har danset i Nordheims og Glen Tetleys Stormen flere ganger. Scenografien har også flere referanser til den ikoniske balletten.

Premiere på Scene 2: torsdag 12. juni kl. 18.00.


For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no