Tango for tolv

Tirsdag kommer Sidi Larbi Cherkaouis danseforestilling m¡longa til Oslo, etter 100 forestillinger i 32 byer på fire kontinenter.

En av verdens mest anerkjente koreografer, Sidi Larbi Cherkaoui, tar ideen om en tradisjonell milonga – de sene dansekveldene i Buenos Aires' intime barer – og setter den inn på en annen scene. I m¡longa – et nytt blikk på tango møter vi fem tangopar fra Buenos Aires, to samtidsdansere og fem argentinske tangomusikere.  

Sidi Larbi Cherkaoui sto bak koreografien i Joe Wrights film Anna Karenina og er to ganger utpekt som "Årets koreograf" av magasinet Tanz. Med kompaniet sitt Eastman, som turnerer verden rundt, samarbeider Cherkaoui blant annet med de norske danserne Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby.  Han er også "Associate Artist" ved Sadler's Wells i London der m¡longa ble skapt i 2013. Da forestillingen sist uke kom tilbake til teatret etter å ha blitt danset i 15 land, kalte The Telegraphs anmelder den en "firecracker" og skrev: - Koreograf Cherkaouis' gjenskapning av tango er både en feiring og en redefinering av den berømte sjangeren.  

Cherkaoui selv sier dette om hvorfor han ville lage forestillingen: - Alle mine arbeider handler om forhold, og i tango fant jeg en form for magi i kommunikasjonen mellom mennesker. Bare ved å ta på hverandre, forteller disse parene hverandre alt mulig. 

m¡longa er en Sadler's Wells London-produksjon og danses seks ganger fra 23. til 27. juni. 

Trailer: http://operaen.no/Forestillinger/milonga--et-nytt-blikk-pa-tango/#section10727215  
Bilder: http://www.sadlerswells.com/whats-on/2015/sidi-larbi-cherkaoui-milonga/gallery   

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter:Hedda Høgåsen-Hallesby: hhh@operaen.no