Tangomagi i Operaen

Det blir surrealisme og sensualitet når bandoneonist Per Arne Glorvigen leder orkester med toppsolister og dansere fra Buenos Aires i operaen Maria de Buenos Aires.

Tangomagi i Operaen

I løpet av de siste 15-20 årene har Per Arne Glorvigen gjort Astor Piazzollas Maria de Buenos Aires over store deler av verden. Dette er første gang han setter tango-operetten opp i Operaen. Verket fremføres i konsertform, med et av de fremste danseparene innen tangosjangeren i dag, Sofia Saborido og Pablo Inza, på scenen. Bandoneonisten har også med seg en av verdens fremste tangosangere, Julia Zenko.

  
Astor Piazzollas Maria de Buenos Aires hadde premiere i den argentinske hovedstaden i 1968. Den surrealistiske handlingen kretser rundt kvinnen Maria, som for øvrig også er en by. Maria kommer fra en by i utkanten av Buenos Aires, og ble "født på en dag da Gud var beruset". Hennes historie fortelles av El Duende og en gutt i nabolaget som heter Porteño Gorrión con Sueño. Sangen deres skildrer hvordan Maria, som hypnotisert av underlige krefter, forlater hjembyen. Hun våger seg ut i bakgater, befolket av røvere og prostituerte, omkretset av tonene fra bandoneonet, som er det uunnværlige instrumentet i tangomusikken.


Det blir milonga i foajeen umiddelbart etter konserten, hvor publikum kan danse tango til smektende musikk.