Teater om mor og far

Hvorfor valgte foreldrene våre som de gjorde? Det lurer Nasjonalballettens huskoreograf Alan Lucien Øyen på i dokuteatret Lilly & George.

Fra 24. februar setter kompaniet winter guests opp de to monologene Lilly & George på Operaens Scene 2. Alan Lucien Øyen og medforfatterne Yvonne Øyen og Andrew Wale har laget et stykke basert på samtaler mellom seg selv og sine foreldre, og med deres foreldre igjen. Her konfronterer de sine mødre og fedre med valg de har tatt på egne og barnas vegne. Men hvor mye av det er biografisk? Det er uvisst. Det som er sikkert er at foreldres erfaringer og valg er med på å diktere hvordan vi ser på og forholder oss til verden. Monologene fremføres av Yvonne Øyen og Andrew Wale. 

Da Lilly & George hadde urpremiere ved BIT Teatergarasjen i 2012, oppsummerte Scenekunst.no: —Lilly and George er godt teater. Eg let meg fengje. 

Alan Lucien Øyen er i vinden om dagen. I fjor fikk hans Coelacanth Heddaprisen for beste scenetekst og 14. mars har hans nye ballett Neverland urpremiere ved Göteborgsoperan. Han har de siste årene skapt flere nye verk for Nasjonalballetten og mer er på trappene. Han har sitt eget kompani, winter guests, og er regissør, koreograf, filmskaper, forfatter og utøver. Så langt har han skapt 20 sceneverk.

Premiere 24. februar på Operaens Scene 2.