The Painter til Operaen

Munch møter van Gogh i Jo Strømgrens forestilling The Painter. I desember spilles den i Operaen.

Munch møter van Gogh

I samarbeid med det prisbelønnede nederlandske figurteaterkompaniet  Ulrike Quade Company har Jo Strømgren Kompani laget en original og annerledes forestilling om Edvard Munch.

På scenen lar Strømgren Edvard Munch møte den nederlandske maleren Vincent van Gogh, og de to har mye å snakke om. De to malerne fremstilles ikke av skuespillere, men av livaktige dukker som føres av to vakre kvinner, og vi møter malerne som både unge og gamle. I møtet mellom hverandre og seg selv, og mellom fortid og nåtid reflekteres det over kunsten, kvinnen og ikke minst kunstmarkedet.

Rammen rundt det hele er et moderne TV-program et sted i fremtiden, der Munch og van Gogh er blitt klonet frem for anledningen. Ulrike Quade har vunnet mange priser for sitt banebrytende arbeid med dukker, og denne forestillingen har allerede spilt på festivaler i Norge og Europa, og kommer rett fra en nederlandsturné til nær 20 byer. 
 
Ensemblet er i byen fra 2. desember og kan stille til intervju. I forbindelse med forestillingen tilbys også et introduksjonsopplegg for videregående skole 5. desember.

Scene 2, 6., 7., 9. og 10. desember

Mer om The Painter

Last ned pressebilder

For anmelderbilletter, vennligst kontakt Den Norske Opera & Ballett:
Informasjonskonsulent Maria Børja: mb@operaen.no

For alle andre henvendelser, kontakt Jo Strømgren Kompani:
Produsent Guri Glans: guri@jskompani.no | 91644233