Tilbake i Operaen etter tettpakket suksessår

Alan Lucien Øyen har i 2018 skapt scenekunst i åtte land og enda flere byer. Men det blir ikke jul før han setter opp sin julespesial Jingle Horse! i Operaen 5. desember.

Nasjonalballettens huskoreograf Alan Lucien Øyen (f. 1978) er en av de mest spennende stemmene i norsk scenekunst. Det var en sensasjon i danseverdenen da han koreograferte for Tanztheater Wuppertal Pina Bausch i vinter. Siden har New Piece II også blitt vist i Oslo, Berlin og London. I september sto han for storsatsningen The Hamlet Complex på Hovedscenen i Operaen. På en av de største bevegelige sceneriggene Operaen har bygget, smeltet dans og teater sammen i et særegent, øyensk uttrykk – både humoristisk og dramatisk.

I tillegg har Øyen i løpet av 2018 skapt scenekunst i Gøteborg, Tokyo, New York, Pisa og Amsterdam, og 8. november hadde han norgespremiere på stykket Rettsstridig forføyning på Oslo Nye Teater.

Nå henter han fram sin alternative juleforestilling Jingle Horse! på Operaens Scene 2. Hva skjer når en gjeng livstrøtte skuespillere med et komplisert forhold til julen skal lage en julespesial sammen med overarbeidede dansere?

Jingle Horse! – en julespesial er satt i scene som et 50-talls TV-show, inspirert av Bing Crosby og Frank Sinatras «A Christmas Special». Det er rikt og overraskende, morsomt og musikalsk – og både hyggelig og uhyggelig. Her møtes skuespillere fra Øyens eget kompani winter guests og dansere fra Nasjonalballetten.

– Vintergjester i storform, skrev Dagsavisens anmelder i 2015, og ga forestillingen terningkast 5.

Sesongpremiere 5. desember kl. 19:30.  Stykket spilles på engelsk og passer best for et publikum over 15 år. Det røykes sigaretter og forekommer noe bruk av strobelys i forestillingen.