Tilbake til fremtiden i Operaen

21. oktober 2015 er fremtiden her — og skal danses. Da er det premiere på Nasjonalballettens nye forestilling, Back to the Future

Datoen for premieren er også dagen i fremtiden Marty og Doc reiser til i filmklassikeren Back to the Future II. Det har inspirert Nasjonalballettens huskoreograf Alan Lucien Øyen til å lage balletten Timelapse om tid, forventninger og nostalgi. 
- La oss markere at vi har kommet til framtida!, sa han til ballettsjef Ingrid Lorentzen. Øyen og de 22 danserne prøver å fange "flyten i nået", mens scenen rammes inn av høye trevegger og lys signert Åsmund Færavaag og Martin Flack. 

William Forsythe er koreografen som har tatt balletten inn i fremtiden, og han står for forestillingens to andre balletter. Han kalles koreografenes koreograf og har også inspirert Alan Lucien Øyen. I One Flat Thing, reproduced danner 20 bord og dansernes kropper og bevegelser et sinnrikt og pulserende system, til et teppe av elektronisk musikk. I Steptext, som er et av Forsythes signaturverk, danses det til barokke toner av Bach.

På scenen står Nasjonalballettens dansere, deriblant Silas Henriksen, nylig hjemkommet fra Nederlands Dans Theater, Maiko Nishino, aktuell med film om hennes liv, Osiel Gouneo, et av ballettverdenens heteste navn, og Camilla Spidsøe, nylig pekt ut til årets danser av Dance Europes kritiker Gerard Davis.