Danser seg fri fra skyld og skam

Hip-hop møter samtidsdans når Bouziane Bouteldja danser sin historie – om vold, religion, kjærlighet og frigjøring. 

— Dette er ikke en fornærmelse, men et uttrykk for min gjenvunne frihet, sier den fransk-algeriske danseren og koreografen Bouziane Bouteldja.

1. og 2. februar danser han soloen Reversible på Scene 2 i Operaen. I forestillingen tar han blant annet for seg skammen knyttet til seksuelle overgrep – og sitt eget brudd med islam. Han danser for retten til å definere sitt eget liv, og for å frigjøre seg fra samfunnets press. Bouteldja er åpen om at han som barn ble utsatt for overgrep, og dansen er hans stemme. Han ønsker å undersøke hvordan skam og tabuer påvirker sinnene, kroppene, og selve bevegelsene våre.

Bouteldja er leder for Company Dans6T, et kompani med sterke hiphop-tradisjoner, som hører hjemme i Tarbes i Frankrike. Med bakgrunn fra hiphop, b-boying, samtidsdans og drama er Bouteldja en svært allsidig danser.

Etter forestillingen 1. februar kan du møte danseren på scenekanten i samtale med Noman Mubashir, journalist og programleder i NRK. De snakker om skam, frihet og hvordan dans kan bryte tabuer.

Forestillingen presenteres av Transnational Arts Production (TrAP) i samarbeid med Camin Aktion og Dirk Korell. TrAP og Den Norske Opera & Ballett samarbeider om å bringe ny, internasjonal scenekunst til Oslo.

For mer informasjon og intervjuer, vennligst kontakt: Frida Rusnak: frida@trap.no / 99 77 25 34

For pressebilletter, vennligst kontakt: Lene Jacobsen: lj@operaen.no / 47 91 52 32

Publisert 27.01.2017 15:39:31