Tre Mestere hyller Bergman

De svenske koreografene Mats Ek, Johan Inger og Alexander Ekman møtes i Operaen 5. juni for å hedre den legendariske filmskaperen Ingmar Bergman med en helt ny forestilling.

Ingmar Bergman regnes som en av de største regissørene i det 20. århundre. I år er det 100 år siden han ble født. I den anledning samles Sveriges tre mest anerkjente koreografer for å skape en danseforestilling inspirert av sin berømte landsmanns liv og verk. Dancing with Bergman har verdenspremiere på Scene 2 i Operaen 5. juni, før forestillingen skal videre til Paris, Monte Carlo og den internasjonale Bergmanfestivalen i Stockholm.  

– At disse tre mesterne i dans samarbeider om en forestilling, er i seg selv stort. Mats Ek, Johan Inger og Alexander Ekman har inspirert og preget hver sin generasjon med dansekunstnere. At de velger å skape forestillingen og ha verdenspremieren her hos oss, er en stor ære. Vi gleder oss til en helt spesiell forestilling, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen. 

For mange vil det bli et høydepunkt å se Mats Ek på scenen i sitt eget verk Memory (2000-2018) sammen med sin muse og faste dansepartner, Ana Laguna. Ek regnes som en av vår tids mest respekterte koreografer og dansere. Han var i en årrekke leder for Cullbergballetten, og har koreografert betydelige verk for store internasjonale dansekompanier. 

Johan Inger har også ledet Cullbergballetten og vært fast gjestekoreograf hos NDT. Alexander Ekman er mest kjent for et norsk publikum for suksessen med vannballetten A Swan Lake i Operaen. Både Inger og Ekman er store og ettertraktede navn innen internasjonal koreografi. I deres verk blandes klassisk og moderne dansespråk, og dramatiseringen lar danserne utvise en enorm kraft. I Dancing with Bergman danser Alexander Ekman selv soloen Thoughts on Bergman. Johan Ingers verk 4 Karin involverer videoprojeksjon og danserne Anna Herrmann, Nina Botkay, Olivia Ancona og Alva Inger Armenta. 

Dancing with Bergman er en del av Heddadagene i Oslo 8-17. juni, og er en samproduksjon mellom Den Norske Opera & Ballett og Productions Internationales Albert Sarfati.

Verdenspremiere 5. juni, Scene 2. Spilles også 6. juni.

Les mer om forestillingen her

Publisert 31.05.2018 11:01:37