Truls Mørk på Hovedscenen

Sammen ed Orchestre de la Suisse Romande, Neeme Järvi og Vadim Repin gjester den erdenskjente cellisten Operaen, søndag 23. mars.

Truls Mørk har markert seg sterkt internasjonalt med kritikerroste plateutgivelser og konserter over store deler av verden. Comebacket hans i 2011, etter lengre tids sykefravær, viste at han fortsatt er å betrakte som "cellistenes Rolls Royce”, for å sitere NRK.

Mørk er plukket ut som solist av den legendariske dirigenten Neeme Järvi. Järvi har dirigert mer enn 150 orkestre verden over, blant annet som mangeårig sjef for Göteborgs Symfoniker, Detroit Symphony Orchestra og nederlandske Het Residentie Orkest. På søndag presenterer han for oss sitt "nye" orkester, Orchestre de la Suisse Romande, som han ble musikksjef for i 2011. Orkestret har Victoria Hall i Genève som sitt faste tilholdssted, men spiller også til flere av operaproduksjonene i Grand Theâtre de Genève.

Det er romantisk og dramatisk musikk fra den symfoniske arven som står på programmet. Det sveitsiske orkestret slår an tonen med en ouverture av en komponist fra deres eget hjemland, Joseph Joachim Raff, og hans musikalske illustrasjon av Shakespeares Romeo og Julie. Raff levde samtidig med den store symfonikeren Johannes Brahms. Vi får høre Brahms' Dobbelkonsert for fiolin, cello og orkester, der Järvi har håndplukket to enere på sine respektive instrumenter som solister: Truls Mørk møter russeren Vadim Repin på fiolin.

Som avslutning fremføres den franske komponisten Hector Berlioz' mest banebrytende orkesterverk, Symphonie Fantastique, med undertittelen: en episode i en kunstners liv.

Konsert på Hovedscenen: søndag 23. mars kl. 18.00

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no