Turandot close-up

Når teppet går opp for Puccinis opera 30.april, møter vi ikke et klassisk Kina, men en is-prinsesse på storskjerm.

Prinsessen Turandot har sverget at hun ikke gifter seg med noen mann, med mindre han kan svare riktig på hennes tre gåter. Trollbundet av hennes skjønnhet, tar den ukjente Prins Calaf utfordringen. Han er fullt klar over at den som forsøker, men mislykkes, må dø.

Bak vår produksjon står regissør Andreas Homoki og scenograf Wolfgang Gussmann. De lar TV-skjermer få en sentral rolle i historiefortellingen, mens kameralinser representerer makthavernes blikk. Is-prinsessen Turandot kommer til syne på en storskjerm. Hun er en alle vet hvem er, samtidig som hun er uoppnåelig, hun er fjern og nær på en gang – som dagens kjendiser i møte med vår medievirkelighet.


– Det er åpenbare paralleller mellom tidligere tiders eventyr og eventyrene fra vår egen tid. TV-mediet opphøyer noen mennesker over andre, som et nåtidig motstykke til det merkverdige Peking, der en uoppnåelig keiser og prinsesse står over et folk, sier regissøren, som også er operasjef i Zürich og som tidligere har gjestet Operaen med Den flyvende hollender i 2014 og Robin Hood i 2013.

Operaens tidligere musikksjef John Helmer Fiore er tilbake, med det musikalske ansvaret for Operaorkestret, Operakoret og en sterk solistgruppe. Blant dem er Elizabeth Blancke-Biggs, som sist besøkte Nasjonaloperaen som Salome 2013. Den krevende rollen som Turandot deler hun med Irina Rindzuner. Tenoren Diego Torre har tidligere sunget Rodolfo i La bohème, Tebaldo i I Capuleti e i Montecchi og Pinkerton i Madama Butterfly i Oslo. Nå alternerer han med Henrik Engelsviken i rollen som Calaf. Tjeneren Liù synges av Marita Sølberg og Eli Kristin Hanssveen.


Premiere på Hovedscenen: lørdag 30. april kl. 18.00

Åpen premieresamtale onsdag 27. april kl. 17.00 i Operaens formidlingssenter, med sopran Marita Sølberg, dirigent John Helmer Fiore, operasjef Per Boye Hansen, regiassistent Arturo Gama og medieviter Jon Inge Faldalen. 

 

 

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Hedda Høgåsen-Hallesby
E-post: hhh@operaen.no